Сириец изнасилил студентката в София

 

Сирийски нелегален емигрант е арестуван за изнасилването на 23-годишната студентка край Нов български университет (НБУ) в София на 3 януари т.г., съобщи вчера министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Сигналът за престъплението бил получен в Столичната полиция в 20,30 ч. на 3 януари. Студентката съобщила, че на връщане от лекции близо до учебното заведение била нападната от непознат мъж, който я заплашил с нож, изнасилил я и й взел 400 лв. Момичето дало описание на насилника и уточнило, че говори с арабски акцент. Това помогнало изключително много на разследващите. Бил изолиран ДНК профил на изнасилвача от биологичен материал, взет от жертвата.
Преди да стигнат до арабския гражданин, разследващите последователно
заподозрели други четирима души
Развръзката на случая обаче дошла, когато в разстояние на един час на 15 януари вечерта две жени се оплакали от грабеж. Пред вход на жилищен блок в кв. “Красно село” била нападната 30-годишна жена. Пред полицаите тя разказала, че непознат мъж опрял нож до гърлото й и започнал да я опипва. Тя започнала да крещи за помощ, светнало осветлението във входа и нападателят изчезнал с дамската й чанта. 40 минути по-късно пред блок в жк “Славия” било ограбено по сходен начин и 17-годишно момиче. Мъжът я изненадал в гръб, опитал да я завлече в
близките храсти, но тя оказала яростна съпротива
и той успял само да грабне мобилния й телефон, като изпуснал ножа, с който я заплашвал.
Анализът показал, че има съвпадения между изнасилването на студентката и двата грабежа. А и трите жертви дали сходно описание на нападателя, подчертавайки, че има акцент на чужденец.
Задържането на сириеца, който живее в Регистрационно-приемателния център на Държавната агенция за бежанците, станало на 23 януари. При претърсване на стаята му били открити дрехите, с които е бил
облечен по време на трите нападения
Иззет бил сравнителен материал и бил анализиран с ДНК профила, изолиран след изнасилването на студентката. ДНК експертизата потвърдила пълно сходство на ДНК от двете проби.
35-годишният М.Н. е влязъл нелегално в страната. На 1 май 2011 г. той бил задържан от Гранична полиция – Елхово. На 7 септември бил предаден на Държавната агенция за бежанците. С него били направени 3 интервюта и се очаква становището на агенцията да бъде отрицателно за кандидатурата на сириеца за получаването на статут на бежанец.
Двете пострадали жени на 15 януари са разпознали нападателя си. При проверка в заложна къща на бул. “Мария Луиза” криминалисти иззели мобилния телефон на 17-годишното момиче.
Сириецът е задържан за 72 часа в 6-о РУП. Ако той бъде осъден, ще излежи присъдата си в български затвор, след което ще бъде екстрадиран.

Източник

Advertisements

About vladovbg

http://newsbookbg.blogspot.com/

Posted on януари 26, 2012, in Общество and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: