Показаха записа от ареста в столичен МОЛ

 

На пресконференция в СДВР бяха показани записи от задържането на Стефан Кленовски в столичен МОЛ, съобщиха от МВР.

На кадрите се вижда как полицаите влизат след Кленовски в помещение на МОЛ-а, съобщи Фокус. Тъй като действието се извършва на края на обсега на камерата, има кадри, които не се виждат. Като времетраене видеото е с дължина 2 минути. Самото задържане обаче се вижда. Там полицаите облягат Кленовски на маса и му слагат белезници. След това го извеждат през вратата. На записа се вижда, че момче и момиче тръгват да минават, но се връщат и заобикалят. На кадрите не се забелязва да има деца около задържането.

Старши комисар Валери Йорданов обясни, че лицето е било задържано около 17:45 часа, на 10 – 15 метра от детския кът, и никой нищо не е разбрал. Според него не е използвано насилие от страна на полицаите, а напротив – жената на задържания е буйствала и заплашвала, както и самият Кленовски. Той е казал на полицаите, че ще ги намери и ще ги убие като излезе от ареста.

По думите на комисар Йорданов – дори и посетителите на МОЛ-а не са разбрали какво се е случило. Поради тази причина, има само четирима свидетели.

Кленовски не е задържан на входа на МОЛ-а, където е имало по-малко хора, защото полицията не е била сигурна откъде ще влезе той.

Очаква се до 2 седмици проверката по случая да приключи.

За Стефан Кленовски, комисар Йорданов обясни, че от 2008 г. има образувано дело срещу него в друга държава за организирана престъпна група за клониране на банкови карти. В България, задържаното лице няма досие.

„Преди престъпниците бяха болни, а сега са нежни души“, каза комисар Йорданов по повод оплакванията от насилие от задържаните.

Източник

Advertisements

About vladovbg

http://newsbookbg.blogspot.com/

Posted on януари 30, 2012, in Общество and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: