Българският бизнес доказа, че смята служителите за роби

1

Още с идването на демокрацията започнаха да ни облъчват колко велико чудо е частният бизнес, как щял да направи богати всички хора и въобще ще си живеем от охолно по-охолно. Mинаха години и днес хората вече знаят колко далече е това от истината. По други държави може да е факт, но не и у нас. България е единствената държава, където заплатите в държавния сектор са по-високи отколкото в частния.

Все още ли се чудите защо частният бизнес дава мизерни възнаграждения, срещу които иска денонощна заетост? Нищо не пречи да вдигнат минималната заплата два-три пъти. Просто не искат. Правителството в оставка я вдигна на 460лв и бизнесът веднага скочи – щял да обжалва. Дори само това е достатъчно, за да покаже, че не ви броят за хора. Hа пух и прах станаха обещанията за възход в кариерата, оценяване на индивидуалните способности и прочие празни думи за наивни души. Може да ви натоварят с повече работа, но парите няма да вдигнат. Ако откажете допълнителното натоварване, ще ви обвинят, че сте мързеливи. Много е вероятно да чуете доpи, че държавата страда заради лентяи като вас, които не желаят да превиват гръб за едно потупване по рамото. Не се хващайте на този евтин номер, защото в крайна сметка не сте длъжни да умирате на работното място.

Какви доводи изтъкна бизнеса за своето несъгласие? Hещо, което би било смешно, ако не беше постресаващо тъжно – не го били съгласували с тях. Боже господи, нима това е сериозна причина, за да спреш жизнено важно за хората решение? Hяма как бизнесмените да са толкова глупави, значи шикалкавят умишлено. Чрез празнословия опитват да забавят промяната. Hе им е приятно, че ще трябва да бръкнат по-дълбоко в джобовете си. Защо им е? За служителите може да е тежко, но бизнесът иска точно сегашната ситуация – много работа срещу смешни пари. А те даже нагли – давали хляб на народа! Обратното е – служителите хранят шефа си, който е загубен без тях.

Никога не забравяйте, че в България не можеш да развиваш сериозна дейност, ако не платиш тук-там. Вие вярвате ли, че на такива хора им пука дали покривате месечните си разходи?

2

About vladovbg

http://newsbookbg.blogspot.com/

Posted on февруари 5, 2017, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 2 коментара.

  1. Така е.И всички заедно определят какви да са заплатите за да няма преливане от фирма във фирма.И както ми заяви един шеф просто така ,между другото(да се знае) той е всичко и няма профсъюз който да му се меси какво става в неговата фирма

    • После пълнят главите на хората с глупости за конкуренция и като им се изсмееш на изтърканите лъжи, викат че не разбираш.
      Tо понеже има много за разбиране в лъжата и измамата на българския бизнес.

Вашият коментар